Осем медици от русенско бяха отличени от Регионалната колегия на Български

...
</TD
>Осем медици от русенско бяха отличени от Регионалната колегия на Български
Коментари Харесай

Осем лекари от русенско бяха отличени с престижна награда

Осем медици от русенско бяха отличени от Регионалната гилдия на Български лекарски съюз за техния професионализъм, хуманизъм и принос към опазването на здравето. Събитието се състоя късно нощес в Доходното здание и бе във връзка Деня на българския доктор – 19 октомври. То бе проведено за 7-ми следващ път от Лечебни заведения " МЕДИКА “. На него бяха поканени всички лечебни заведения и партньорски организации, които работят за здравето на жителите на Русе и прилежащите области. Освен почетният знак на съсловната организация те получиха и грамоти от регионалния шеф Драгомир Драганов, който показа, че ще работи за концепцията да има медицински факултет в Русенския университет " Ангел Кънчев “. " Нашите лекари фактически вършат чудеса и медицината в района ни е на едно доста високо равнище, отговарящо на актуалните критерии за доболнично и болнично лекуване “, сподели Драганов и пожела на лекарите да продължат да се самоусъвършенстват и да бъдат отдадени на специалността си, тъй като най-скъпоценното нещо постоянно е бил човешкият живот. На събитието участва и заместител регионалният шеф Георги Георгиев.

За най-хубав общопрактикуващ доктор бе наградена доктор Мария Джурова. При експертите бе отличен доктор Огнян Лечев, оториноларинголог /УНГ/. Наградата за доктор от УМБАЛ " Канев “-Русе бе за началника на отделението по анестезиология и интензивно лекуване доктор Лидия Стефанова. От УМБАЛ " Медика-Русе “ бе наградена завеждащата отделението по неонатология доктор Татяна Итова. Беленската болница " Юлия Вревска “ получи премия в лицето на доктор Татяна Лунгорова, шеф поделение по образна диагностика. От Белодробната болница в Русе оценката бе за шефа доктор Светослав Дачев. Комплексният онкологичен център-Русе има премия в лицето на доктор Албена Алкушева, водещ експерт в поделение по онкологогична хирургия. От Центъра за психологично здраве-Русе отличие бе присъдено на психиатъра доктор Пламен Панайотов. Припомняме, че шефът на " Медика “ проф. доктор Кирил Панайотов ден по-рано бе почетен на национално равнище от Български лекарски съюз със званието " Лекар на годината 2024 “ в категория   " Принос за развиване и одобряване престижа на съсловната организация “. Той получи и грамота от регионалния шеф за извънреден принос в развиването на опазването на здравето в района и страната.  По традиция по случай празника проф. доктор Кирил Панайотов подари на своите сътрудници духовно прекарване. Този път той ги зарадва с театралната режисура " Заклеваш ли се в децата? “ с присъединяване на известните артисти Владимир Зомбори и Весела Бабинова. Актуалната комедия развълнува публиката с житейската си проблематика и я забавлява със свежия си комизъм. По време на тържествената вечер в Доходно здание проф. доктор Кирил Панайотов бе горещо приветстван за признанието и за благородния жест да подари едно великолепно театрално развлечение на всички посетители на събитието.

Признателност към цялото здравно съсловие изрази и кметът Пенчо Милков в приветственото си слово, като означи приноса на " МЕДИКА “ за развиването на Русе в региона на медицината. Много институции, в това число Русенския университет, БЧК-Русе и други, изпратиха приветствени адреси до управлението на " МЕДИКА “ и нейните лекари.

Сред гостите на събитието беше и националният представител Николай Братованов, както и редица представители на локалната и държавната власт.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР